Wat is jouw grondtoon?

Zo, soms stromen bepaalde teksten in een keer je “pen” uit. embryo

Dit is er zo een!

Wat is jouw grondtoon?

Met mijn achtergrond in de muziek mag ik dat graag als metafoor voor mensen en het leven gebruiken.

Besef dat jij jouw eigen grondtoon “BENT”.
Ik schrijf het bewust met hoofdletters omdat dat die eerste stap is die je eigenlijk niet zou hoeven zetten daarvoor.

Want je bent namelijk al wie je bent. punt! Je bent je eigen fundament.

Vaak schuilt het “probleem”, ik spreek liever van “uitdaging”, om na jaren van “zijn” je soms geen idee meer hebt wie je nu echt bent.grondtoon..transformatie

Waarom niet?

Je bent als het ware van jezelf,  jouw ware zelf afgedreven.

Waardoor?

Vaak komt dat doordat we ons geconditioneerd (aangepast) hebben aan anderen. Iets dat vooral tijdens onze jeugd gebeurt, bij de mensen waar we als kind zijn opgegroeid, waar we letterlijk in de schoot zijn geworpen.

Je vader, je moeder, je pleegouders, adoptieouders

Vaak hebben zij onbewust een stempel op jou gedrukt. Iets waar jij als kind vader zoonautomatisch in mee bent gegaan.

Wat zij vonden vond jij ook.
Wat zij deden deed jij ook.
Wat zij stom van je vonden heb je waarschijnlijk onbewust weg weten te moffelen.

Heb je jezelf een overlevingsstrategie aangemeten om je toch maar gehoord, gezien en geliefd te voelen.
Helaas betaal je daar later als je volwassen bent vaak de rekening voor.

Je voelt je anders, je zit niet lekker in je vel, je overschreeuwt je, je piekert, je voelt je eerder een alien dan een mens, je overeet jezelf, voelt je niet veilig, en in plaats van even op die rem te gaan staan blijf je maar doorgaan, want ja, dat is wat je vroeger te horen kreeg;

"Niet zeuren, niet janken, je moet nu eenmaal hard werken, dat doet iedereen zo, het leven is nou eenmaal niet altijd leuk, de tering naar de nering zetten, kijk naar mensen die het slechter hebben dan jij, wees dankbaar etc."

Allemaal one liners die wellicht goed bedoelt zijn maar die van generatie op generatie vaak zonder er ook nog maar even bij stil te staan, door onszelf herhaalt worden, of erger nog, we zelf blijven BE-zig-en.mens spiritueel

Wellicht hoor jij stiekem ergens wel een stemmetje vanuit jouw ziel die jou verteld; “stel nou dat die “anderen” het (nog) niet doorhebben. Dat het wel allemaal anders kan en mag!

“Want ergens heb je het gevoel dat er iets groots in je huist. Iets dat eruit wil, eruit MOET. En heb je geen zin meer om je klein te houden. Wil je schijnen en schitteren, en wil je daarmee een lichtje voor anderen zijn. Helemaal voor de mensen waar je van houdt. En wil je the next generation al helemaal niet belasten met dooddoende uitlatingen die hen (ook) klein en angstig zullen houden.
Want stel nou dat dat dat anders denken en doen, iets dat jij diep in je hart ook doet, nu juist de bedoeling blijkt te zijn? Dat het de bedoeling is dat je groots durft te dromen en gewoonweg mag "ZIJN"! Zijn wie je werkelijk bent!

Stel dat dat nu juist de essentie van ons leven is?

Niet dat daardoor alles plots van een leien dakje zal gaan, maar dat we weer mogen leren inzien dat “fouten” maken, of beter gezegd; beslissingen die ons niet (meer) passen en dienen, maar die we wel (ooit) hebben gemaakt, dat dat juist de richtingaanwijzers zijn die ons tonen dat het nu anders kan, mag en soms zelfs "moet".

Door schade en schande wijs worden...groeien, leren, loslaten en accepteren wat er NU is. en vol goede moed de toekomst tegemoet gaan.

Zonder wrok, schuldgevoel, schaamte, eenzaamheid, frustratie, woede en verdriet maar juist vanuit licht, liefde en blijdschap om niet “slechts” te blijven leven als een robot, maar om echt wakker te worden door gewoon te "zijn" wie je werkelijk bent en te gaan doen waar jouw hart van gaat zingen.

Dat is namelijk de be-DOEL-ing geweest van onze Schepper. aarde mooier maken

Dat we zelf mogen en kunnen creeren wat er “in den beginnen” al (aanwezig) was!

Dat we ons volle potentieel gaan leren benutten en ons daardoor innerlijk voldaan zullen voelen, in plaats van ons "slechts" een leeg wezen te voelen met een wel aardig omhulsel.

Dat laatste lijd letterlijk tot een leeg bestaan (depressie, burnout), oftewel een letterlijk doelloos leven. Niet iets dat we willen, toch...

Houd daarom van jezelf en weet dat jij letterlijk dat eerste zaadje was dat aankwam en zin had om zich te gaan manifesteren tot een mooi aards wezen en dat jij nu zelf de taak hebt om je ook spiritueel gezien te gaan leren ontvouwen.

Zorg dat je de beste versie wordt van jezelf..iedereen is wat dat betreft uniek. man on a mission

Stop met doemdenken, wees geen slachtoffer van een bestaan waar je zelf de hand in hebt en ga doen waarvoor je bestemd bent!

Wordt wakker en ga het leven ademen!!

Kijk om je heen en ervaar dat niets maar dan ook niets dat je ziet, voelt en ervaart voor niets is. Alles en iedereen heeft betekenis.

Wees je eigen “GRONDTOON”, dat fundament, en realiseer je dat jouw leven zin heeft.
Het is de kunst om dat te ont-dekken en te gaan ontwikkelen.

Vraag je iedere ochtend eens af als je wakker wordt;

– Wat is het dat het leven mij wilt laten zien vandaag? muziek grondtoon
– Voor wie mag ik vandaag een lichtpuntje zijn?
– Wat wil zich via mij manifesteren?
– En hoe kan ik dat het beste doen?

Wedden dat je door je te focussen op bovenstaande vragen op een andere manier wakker wordt?

Echt wakker in de zin van dat je je levendig zult voelen en je diep van binnen weet dat je op deze dag echt het verschil voor iets of iemand kunt maken.

En om in te zien dat JIJ ertoe doet, dat jij geliefd bent en nodig bent!

Dat zijn de waardevolle cadeaus die het leven jou gratis en voor niets wil aanreiken. Iets waardoor je als Goddelijke creatie op allerlei gebieden zal gaan bloeien en groeien.

Dus;

Stem je af op jouw grondtoon, op wie je werkelijk  bent, en LEEF!

Give it a try!

Je hebt niets te verliezen….enkel veel moois te winnen!

Comments are closed.