Opstapelen doet een hoop. Kan het ook anders?

Verleden week liep ik op mijn geliefde strand tegen onderstaand plaatje aan. 
Zo puur, zo mooi. Ik moest er gewoon een foto van maken.
Voor mij inspiratiemateriaal zoals maar weer blijkt.

Een stapel prachtige schelpen...hoe kwetsbaar& breekbaar..

Hee, stapel...opstapelen...breekbaar...net mensen

In mijn hoofd is de link dan al snel gemaakt.

Want; hoe vaak laten "wij mensen" niet bepaalde zaken maar opstapelen? Gewoonweg omdat we bepaalde issues, gebeurtenissen en relaties liever uit de weg gaan?

We steken daar meestal liever ons kop voor in het zand, zowel bewust als onbewust, dan dat we deze problemen, ik noem het liever uitdagingen,aangaan.

Wellicht dat dat een tijdje goed gaat, voor je werkt, maar uiteindelijk zal je waarheid aangaande welke case dan ook, onder ogen moeten zien.

Ik ben ervan overtuigd dat als je dat niet doet, dat bepaalde situaties en mensen dan steeds weer terugkeren, je ze telkens weer op je bordje krijgt, zij het wellicht in een andere context.

En in plaats van je rug ernaartoe draaien, je hoofd afwenden, je ogen er voor sluiten is het waarschijnlijk de bedoeling om te kijken wat iets of iemand je wilt vertellen aangaande hetgeen dat je liever niet wilt krijgen, hebben of worden.

Face the truth is iets dat dan de waarheid aan het licht kan brengen.

Wat speelt er? Waarom heb ik dit steeds? Wat kan ik er van leren? Wat zou het me voor positiefs kunnen opleveren? (en lijkt het nu niets te doen, dan wellicht achteraf gezien wel).

Als je op die manier durft te kijken naar alles in het leven dat op je pad komt (of juist niet), dan voel je je waarschijnlijk kwetsbaar. Voelen bepaalde zaken in eerste instantie alsof je hebt gefaald, voel je je misschien zelfs dom of minderwaardig, of het slachtoffer van...

Maar weet dat die kwetsbaarheid juist heel krachtig kan zijn?
Als je onder ogen durft te zien wat er speelt en waarom, en hoe je daar een andere positieve draai aan zou kunnen geven. Dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

Als je dat namelijk niet doet dan stapelen bepaalde issues zich op. Iets dat voor blokkades zal zorgen. Op zowel fysiek, als ook op mentaal, emotioneel en spiritueel gebied.

We hoeven de media maar te volgen om te zien hoeveel mensen er in een burnout of depressie verkeren, mensen die verward zijn of zelfs het leven niet meer zien zitten.

Dat is het punt dat je gebroken bent als mens zijnde. 

En daar zijn diverse oorzaken voor.
Wat die druppel dan ook is wat de emmer heeft doen overlopen.....er is altijd te lang gewacht met iets doen of juist niet (meer) doen.

Namelijk met het vragen van hulp, met het de ogen sluiten voor...niet willen, kunnen of durven voelen...whatever

Als je alles op een stapel gooit (van wat je niet wenst en/of anders zou willen zien) dan heb je dus grote kans dat je een keertje breekt.

Daarin kun je dan wellicht een les zien, als je maar weet dat je het tij (met of zonder hulp van buitenaf) weer kunt keren.

Dat laatste is waarom ik doe wat ik doe.
Alles dat ik schrijf of waarover ik spreek gaat ook over mij of spreekt me aan. Niet dat ik ooit in een depressie of burnout heb gezeten maar ik heb het wel van dichtbij ervaren en heb zo een eigen visie op het waarom van het ontstaan ervan..

Je kunt ernaar kijken als een crisis of als kans.
Aangezien ik van het halfvolle glas ben stem ik voor die laatste en hoop ik dat steeds meer mensen bewuster gaan worden aangaande het willen streven naar het leven dat ze waard zijn, naar dat wat de bedoeling is.

Want ik ben ervan overtuiging dat ieder mens dat hier op de aardkloot rondloopt een zielsmissie, een bepaalde bestemming heeft, ook al is dat soms (nog) niet helder.

Er zijn zeeen van mogelijkheden om daarachter te komen.
Een ervan is om met iemand aan de slag gaan die jou begrijpt, die jou echt ziet en hoort, die onbevooroordeeld naast je gaat staan om samen met jou die reis te maken die nodig is om op het voor jouw bestemde pad te geraken.

Ik ga graag met je aan de wandel.
Je hoeft alleen maar te bellen of mailen

Ken je iemand waarvan je denkt dat ik diegene zou kunnen helpen met deze en/of soortgelijke issue?
Delen zou ik dan waarderen. Thanks

Comments are closed.