Authenticiteit, over bewust worden

Hoe heerlijk zou het zijn als je (weer) je ZELF zou kunnen ZIJN? Zou mogen zijn? Gewoon te zijn wie je bent. Zonder poespas of houding die je jezelf om wat voor reden dan ook hebt aangemeten. Dat is namelijk het "valse eigen", je hebt het zo gemaakt. Zie je het verschil? 

Gemaakt is iets dat jij, of anderen hebben bewerkstelligd, hebben gedaan. Dat laatste is wel een werkwoord, iets dat je hebt “moeten” DOEN, maar niet wat er IS, namelijk jouw "ZIJN".

Authentiek zijn begint eigenlijk bij het "jezelf liefhebben".

Zowel je mooie karaktereigenschappen en talenten, alsook je minder leuke kanten, oftewel je "schaduwkanten".  Alle kanten van jezelf zou je mogen belichten en omarmen. Een volledige acceptatie van jezelf. Houden van dat “totaalpakket” dat jij bent, en dat vervolgens naar de buitenwereld durven tonen.

Alleen als je bepaalde dingen durft los te laten kun je groeien als mens, je persoonlijk gaan ont-wikkelen. Dat transformatieproces maakt deel uit van de reden waarom jij hier als mens zijnde op aarde bent. Stap voor stap klimmend op de "toonladder van het leven".

Het gaat erom je zelfbewustzijn en leiderschapsskills te ont-dekken en ontwikkelen. Helder hebben waarom je denkt zoals je denkt, voelt zoals je voelt en doet zoals je doet. Door je van die belangrijke zaken bewust te worden zal je uiteindelijk meer vrede hebben met jezelf, anderen en je leven.  Het is een ontdekkingsreis om jezelf en het leven te begrijpen. Dat vergt moed, (zelf) vertrouwen en lef. Het is een levenskunst om inzichten in jezelf, de ander en bepaalde gebeurtenissen te krijgen.

Op zich hoeft er niets mis te zijn met het feit dat je je wellicht anders voordoet dan wie je werkelijk bent. Waarschijnlijk heb je daar allerlei redenen voor en gebeurt dat op bewust of onbewust niveau. Toch kun je daar op een gegeven moment last van gaan krijgen. Iets dat zich dan kan uiten in een slecht contact met jezelf, met anderen, in relaties of op je werk. 

Zaken zoals een burn-out en depressie zijn hier vaak het gevolg van. Bepaalde zaken stroken dan wellicht niet meer met wie jij diep van binnen ECHT bent. Iets dat vervolgens aan alle kanten wrijving kan opleveren omdat je dingen doet, denkt, zegt of ervaart die je eigenlijk tegen de borst stuiten. Daardoor zul je tevens ervaren dat bepaalde mensen en zaken niet (meer) bij je passen.

Om inzichten te krijgen in dit proces dat bewustwording heet is het belangrijk dat je begrijpt waar al die gemengde gevoelens vandaan kunnen komen. Daarvoor is het nodig om weer even terug te gaan naar die aandoenlijk kwetsbare baby (tijd) die je ooit was.

Back to your roots.

Comments are closed.