Arrogant als ik bepaalde mensen mijn stem zou onthouden. Mijn NICHE is “de mens an sich!”

Voorbij iedere doelgroep, niet geconformeerd aan welke hokjesgeesten, regelaars en kleinhouders dan ook, voelt het goed voor mij om te zeggen dat ik me door niets en niemand laat beperken tot het kiezen voor een bepaalde doelgroep, een zogenaamde niche. vrouw gevangen

Ja, leuk allemaal dat; “je zal je toch tot een bepaalde groep mensen moeten richten om zodoende klanten te krijgen”-verhaal, maar….

Even he…wie heeft dat ooit verzonnen, en erger nog; waarom hobbelen de meesten als makke schaapjes achter deze stelling aan?

Ik heb een holistische kijk op de mens. Ja, “de mens an sich”, ongeacht sexe, ras, leeftijd of op welke treetje ze dan ook op die sociale of maatschappelijke ladder staan.

Sterker nog…ik zorg er juist voor dat mensen tegen de juiste muur op een bepaalde ladder komen te staan.

Kijken in de ziel is wat ik doe. En niet alleen dat…ik voel, ik ervaar, ik ruik, ik hoor of mensen zuiver zijn en of ze doen waarvoor ze werkelijk bestemd zijn.

DAT is namelijk The BIGGEST ISSUE waar mensen zowel bewust als onbewust tegenaan lopen, of moet ik zeggen; zich allesbehalve mee bezig houden?

Wat we vooral horen; (over slachtoffergedrag gesproken);
Wat heb ik in godsnaam op deze aardkloot te doen? Wat doet mijn aanwezigheid er nou toe? Waarom doe ik de dingen die ik doe eigenlijk, of juist niet?

Ik ervaar een innerlijke leegte, een donkerte, een oppervlakkigheid die mijn zielsverlangen niet kan stillen. Wat is mijn BIG WHY dan? Als ik die uberhaupt al heb. quote be yourself

Bovenstaande belangrijke vragen worden meestal niet hardop uitgesproken, als ze sowieso al bewust ervaren worden!

Nee, stel je voor dat mensen je ook maar even zouden verdenken van het zijn van een soort eenzame ziel, een leeg hulsel of nietszeggend type.

En kijk, daar ligt nu net het probleem, sorry, de uitdaging….
Want wees eerlijk, (als je dat nog kunt)…zowel jij als ik zullen bovenstaande ongetwijfeld weleens ervaren, of hebben ervaren.

Er kan immers geen lichtheid zonder donkerte bestaan, geen rijkdom zonder armoede, geen hoogte zonder diepte, en dan heb ik het nog even niet over de figuurlijke betekenis ervan.

Want al heb je nog zoveel porsches voor de deur staan, nog zoveel volgers op de social media, nog zoveel bekijks vanwege je schoonheid, nog zoveel geld in the pocket en/of aanzien en macht als wat of wie dan ook….

Geestelijke armoede zal je uiteindelijk altijd voelen, ook al kun je er wellicht niet (direct) je vinger op leggen. Want niet weten wie je werkelijk bent, verschuilend achter een masker, niet weten wat zich door jou heen wil manifesteren, zoals je talenten, je gifts, laat staan als je geen zingeving ervaart, niet weet wat jij als uniek wezen met je mooie talenten deze wereld zou kunnen bieden….daar gaat geestelijke armoe over.

En dat zal altijd een gevoel van pijn, afgescheidenheid, woede, angst, eenzaamheid en onzekerheid betekenen.

En dan kun je 2 dingen doen;

Of je wilt, kan of durft het niet te voelen. En nee, drugs, drank, sex, eten of jezelf uithongeren zijn dan allesbehalve de instrumenten om jezelf en het leven weer de baas te worden. Om leiderschap over jezelf het leven te nemen..Laat staan dat het de tools zijn om echt succes, zelfvertrouwen en geluk te gaan realiseren.

Wat die instrumenten dan wel zijn? gevangen 1

Zaken als echte liefde, allereerst voor jezelf. Daarnaast zijn zelfreflectie, stilte en dankbaarheid wel sleutels om dat geluksgevoel te kunnen ervaren. In ieder mens in principe allemaal al aanwezig, zij het dat je soms eerst die sleutel ervan weer mag vinden zodat je uiteindelijk je volle potentieel weer kunt ervaren en leven.
Lees; doen waarvoor je werkelijk bestemd bent, iets dat geluk betekend.

Wat ik doe is je slechts een spiegel voorhouden…hoe mooi je bent, in jouw hele zijn, in wat jij de wereld te bieden hebt en waarom.

Daarvoor zet ik die instrumenten in die mij mij maken. Door mijn hele “zijn”, door mijn stem op die van jou af te stemmen reik ik je datgene aan waardoor jij door alle ruis jezelf weer kunt horen en tegelijkertijd jouw prachtige potentie ziet, zowel persoonlijk als zakelijk gezien.

Even terugkomend op die niche… ik zou me arrogant voelen als ik mijn gaven en stem, die zich uiten in zowel het spreken, zingen, schrijven als coachen, aan een bepaalde groep mensen zou moeten onthouden. Daarvoor ben ik niet geboren!

Dus lief gevoelig kind, eenzame buuf, opstandige ondernemer, bedachtzame en in het hoofd zittende meneer de directeur….

Ik zie, hoor en voel jullie….

en het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen hun eigen Voice of Leadership (weer) te leren ont-dekken en ontwikkelen zodat iedereen het leven kan gaan leven waarvoor ze werkelijk bestemd zijn.

O ja, wel vanuit intrinsieke motivatie graag…..anthony quote

kijk, heb ik toch ook een beetje een niche…

Wil je jouw eigen Voice of Leadership ook ont-dekken en ontwikkelen zodat je het leven kunt gaan leiden waarvoor je werkelijk bestemd bent?

 

Lees dan mijn boek; https://www.managementboek.nl/boek/9789461539397/the-voice-of-leadership-irma-lohman

Comments are closed.