Je BIG WHY helder hebben is pas echt rijkdom!

Je BIG WHY helder hebben is pas echt rijkdom!

Ik vraag vaak aan mensen WAAROM ze doen wat ze doen nadat ze verteld hebben WAT ze doen. Ik ben altijd geinteresseerd in die BIG WHY. Wat drijft mensen? Wat maakt dat ze doen wat ze doen? Evengoed wil ik weten waarom mensen bepaalde dingen “laten” die hen wellicht meer perspectieven zouden kunnen bieden. Dan doel ik op een eventuele andere zienswijze, outside of the box denken of het zich meer bewust worden van bepaalde zaken die ze zich zouden kunnen aanleren.

Mensen met een duidelijk doel, wens of droom voor ogen tonen vaak een bepaalde passie of bezieling aangaande die levensinvulling.

“Lastiger” is het als je mensen vraagt naar hun “zijn”, talenten en toekomstvisie en je hen daarover (on) bewust ziet doemdenken, waarbij je vervolgens figuurlijk gezien een heel circus met beren en aapjes aan je voorbij ziet trekken.

Dat beantwoord ook gelijk de vraag WAAROM ik doe wat ik doe! Ik geloof er namelijk heilig in dat ieder mens op deze aardkloot ertoe doet, dat er in ieder mens een of meerdere “gift (s)”verscholen ligt en dat het eenieder zijn of haar taak is om daar tijdens het leven achter te komen. Dat het leven een reis is waarin je onderweg verschillende “cadeautjes” mag uitpakken. En al lijkt die verpakking aan de buitenkant soms al kleurrijk en feestelijk genoeg, weet dat je het mooiste “daarbinnen” nog mag ont-dekken, als je maar bereid bent om daar naartoe te willen gaan. 

En ook al heeft iemand wellicht niet die kennis of “spirit” van thuis meegekregen, dat mag nooit een excuus zijn om niet de beste versie van jezelf te worden. Wat dat betreft is het nooit te laat om de dirigent van je eigen leven te worden en al jouw unieke talenten op te graven. Daarvoor dien je wel eerst die strijdbijl te begraven wat betreft het wellicht hebben van bepaalde overtuigingen, en dat ego dat je in de loop van de jaren zowel bewust als onbewust als pikhouweel in je rugzak hebt meegedragen. AU!

Gooi het bijltje er niet bij neer, ga niet bij de pakken neer zitten maar “verman” je! Weet dat je je iedere dag weer een andere, en meer positieve mindset kunt aanmeten. Vertrouw op die innerlijk stem, jouw eigen Voice of Leadership. Deze zal jou als je daar gehoor aan durft, wil en kan geven namelijk naar jouw voorbestemde pad, jouw unieke bestemming leiden. No matter what!

Luister ernaar, volg je gevoel. Als iets je happy maakt, het je de tijd doet vergeten waardoor je in die zogenaamde flow terecht komt, dan zijn dat aanwijzingen van jouw ziel dat datgene uitgepakt mag worden! Ont-doe je dus van eventueel negatieve stemmetjes in je hoofd, opgelegde belemmerende overtuigingen en ga op zoek naar jouw BIG WHY!  Het zal maken dat je zoveel krachtiger, positiever en gelukkiger in het leven komt te staan, al zal je ondertussen ook met bepaalde uitdagingen des levens te maken hebben of krijgen. Ook dat hoort erbij, maar het maakt het leven dan wel draaglijker. Een droom, een doel hebben zorgt namelijk voor focus, richting en levenslust.

En als je jouw WAAROM helder hebt dan kun jij middels leiderschap, bewustwording en bezieling daar anderen ook weer mee aansteken.

En laten we eerlijk zijn, dat is in deze snel veranderende tijd en wereld waarin van alles gaande is zeker geen overbodige luxe.

Happiness…het nieuwe rijk zijn!

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.