Oproep directeuren en..

Ja, ik doe gewoon een oproep. Een beroep op jullie, directeuren en managers. 

Ik word verdrietig van berichten dat meer dan 70 % van de werkende mens zich ongelukkig voelt. Dat ze het gevoel hebben hun tijd slechts aan het uitzitten zijn op het werk. Dat ze zich er niet toe voelen doen, ze zich niet eens een radertje in het geheel voelen en het idee hebben dat niets ergens toe leidt.
Kijk, daar hebben jullie natuurlijk niets aan, maar jullie medewerkers al helemaal niet. Zeker niet als je bedenkt dat we meer uurtjes op het werk doorbrengen dan thuis.

Wat kunnen we daar nou aan doen beste mensen? Is het nu echt zo moeilijk om ergens het tij te keren?

En ja, wie ben ik nou helemaal om dat aan te kaarten he.
Ik bedoel maar…een zangeres, spreker, ze coacht, en o ja, ze heeft een boek geschreven The Voice of Leadership ofzo.

Precies….10 punten. Dat heb ik zeker.
Een boek over bewustwording, leiderschap en bezieling.
Inclusief een TOP 100 music Playlist waardoor mensen weer dichter bij hun gevoel komen.

Schattig natuurlijk dat ze iets van haar muziekachtergrond mixt met bovenstaande thema,s.

Maar weet je wat? Het schijnt nog te werken ook.
Alles begint namelijk met die verbinding, Eerst met jezelf, daardoor met anderen. Zonder dat kun je namelijk donder op zeggen tegen vertrouwen.

Jullie (organisaties) hebben vaak de meest fraaie uitlatingen rondom bovenstaande onderwerpen in jullie protocollen staan. En what about die mission statement? Weet je het nog? Daar hadden jullie wat mooie zinnen op duur papier staan. Wat was die ook alweer? 

Visie is 1, het uitdragen ervan is 2 in mijn ogen. Daar moet het uiteindelijk om draaien, toch? Of moet ik bedrijfskunde of rechten hebben gestudeerd om dat balletje op te mogen gooien?
Afijn, hoe het ook zij; het walk your talk principe zouden we hoog in het vaandel moeten hebben staan. Dat is een groot goed beste mensen.

Hoe kunnen we bijdragen aan het geluk van anderen? Hoe liften we anderen op? Hoe zorgen we ervoor dat mensen zich echt betrokken voelen? Dat iedereen het idee heeft een stem te hebben, en dat deze gehoord mag worden.

Ik ben dankbaar dat ik veel facetten in het leven heb mogen meemaken. Eentje waar geen papiertje tegenop kan. Rijkdom, armoede, shit, stress en schoonheid.

Zonder shit geen succes zeg ik altijd maar, en om dan toch nog maar even een zelfgemaakte toepasselijke quote ertegenaan te gooien;

Life is like an opera, without drama no applause.

C,est ca. En zo is het maar net. Shit happens.

Alleen is het wel makkelijk als je vanaf je ivoren torentje naar beneden kijkt en je van bovenaf het leed ergens wel aanschouwt maar niet ingrijpt. Dat je geen korte metten wenst te maken met het leed dat medewerkers kunnen ervaren.

Tip! Daal gewoon eens af op hun niveau, ga letterlijk eens in hun schoenen staan en voel dan eens waar mensen tegenaan lopen. Geef ze een stem maar vooral ook de hoop dat je er bent voor elkaar. No Matter what!

Dat mensen op je kunnen rekenen, dat je bereid bent om voor je mensen door het vuur te gaan, dat je je dienend kunt opstellen waardoor anderen kunnen groeien.

Geef je mensen het vertrouwen, geloof in ze! En zo niet, zet ze dan eens op een ander stoel, geef ze een andere functie. Denk voel, kijk en leef vooral met ze mee.

Want even he…ga eens terug in de tijd dat je nog niet daar boven op die zogenaamde sociale ladder stond. Wie heeft jou destijds dat ene zetje gegeven? Dat schouderklopje? Dat bemoedigende woordje of knikje?

Vergeten? Vast niet, kom op, denk harder! 

Het is tijd om je eigen mate van empathie, verbondenheid en leiderschap eens onder de loep te nemen.Niets om je voor te schamen…in tegendeel zelfs.

Reflectie, bewustwording en leiderschap zijn DE sleutel tot werkelijk succes en geluk. Duurzaam, zullen we er maar eens van maken, staat wel zo mooi zo op papier…toch?

Geluk voor jou EN je medewerker(s), je medemens! Daar draait het allemaal om. Samen de wereld mooier maken!

En laat mij “maar” dat vrouwtje zijn met een visie, missie zelfs, maar voorlopig leert de ervaring dat de grootste jongens, en/of meisjes, zoals je wilt, naar een tissue grijpen als ik zing, spreek of schrijf. Straight from the heart.

Dat is mijn kracht, mijn talent, en daarmee zorg ik voor de NEED van bewustzijn bij leiders binnen organisaties.

Op zielsniveau…voorbij die hoge functie, die knappe kop en die dikke portemonnee.

Amen!

Ik mag jou en of je mensen graag een zetje geven.

Spreken- Zingen- Coachen

Een mooi programma waarin een “baas” soms letterlijk afdaalt naar zijn medewerkers is UNDERCOVER BOSS.

Het zorgt voor mooie pure tv beelden waar ook ik regelmatig met een tissue in mijn hand zit.

Een aanrader wat mij betreft!

https://www.rtlz.nl/programma/undercover-boss

“Ik heb Irma leren kennen tijdens een van de leiderschap events die we organiseerden. Irma is een bijzondere vrouw, die met haar stem, persoonlijke verhaal en voorkomen diepe indruk maakt en achterlaat. Ze weet mensen tot in hun ziel te raken en brengt daarmee een belangrijke bijdrage aan het bewustzijn bij leiders in organisaties. Ik beveel haar van harte aan!” – Huib Broekhuis, Bestuurslid at CHANGE Club/ Oprichter/directeur VDS trainingsbureau

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.