Waarom ik mannen coach

Welk uniek facet van dat jongetje in jou mag je weer claimen?

Een van de redenen dat ik graag mannen coach. Mannen indien nodig weer in hun gevoel krijgen. De balans tussen hoofd en hart herstellen, wellicht zelfs helen. Zeker als alleenstaande moeder van twee tieners en vier puber zoons ben ik me er zeer bewust van dat die emotionele kant gaandeweg het leven ondervertegenwoordigd kan zijn en/of worden bij (jonge) mannen

Jongens en mannen dienen stoer te zijn, niet? Wellicht herken je het wel bij jezelf, tenminste, als je zo stoer bent lieve man om dat toe te geven.

'If so' 😉👌

Je opvoeding, waar je misschien vermanend werd toegesproken als je pijn had, verdrietig was, boos, teleurgesteld, je je eenzaam en onzeker voelde, maar dat dat soort zaken vooral 'not done' waren om te voelen, laat staan om er uiting aan te geven.

Wellicht hoorde je wel vaak; 'jank niet', stel je niet aan, wees een grote jongen, verman je, en wat al niet meer voor soortgelijke uitspraken. Heb je daardoor wellicht zowel bewust als onbewust geleerd je tranen in te slikken, om maar níet meer te voelen, ben je in al die jaren steeds verder van je ware aard afgegleden waardoor je je vandaag de dag misschien afvraagt; Wie ben ik nu eigenlijk?

Wie is die man die me iedere dag aankijkt in die spiegel nu wérkelijk?

By the way, even voor alle duidelijkheid. Ik maak daarin geen onderscheid tussen zakelijk en persoonlijk, dan weet je dat maar vast mocht je met me willen samenwerken. Je neemt jezelf als mens zijnde nu eenmaal mee in alles dat je zegt denkt, voelt en doet.

Afijn, het kan dus zomaar zijn dat je jezelf in de afgelopen jaren, zonder dat je het wellicht besefte, behoorlijk bent kwijtgeraakt. Jezelf bent tegengekomen maar daar steeds je hoofd voor in het zand hebt gestoken.

Tel daarbij de invloed op van de vele media uitingen en hun verwachtingen van hoe het steriotype man en vrouw zich zouden moeten gedragen en je hebt de poppen aan het dansen, niet?

Je zal er (stiekem) maar gevoelig voor zijn, voor bepaalde boodschappen. Er maar bij willen horen, niet achter willen blijven, want ja...wat zullen anderen er wel niet van vinden? Je wilt misschien niet uit de toon te vallen, indruk maken op anderen. Op je maten, bij de vrouwen en/of bij dezelfde sexe, kan ook he, of op je ouders, je buren, je kinderen. Whatever, het maakt niet uit.

Zolang dingen goed voelen, leef je voorál uit. Echter is dat helaas niet altijd zo, en dus zijn bepaalde gedragingen, emoties en patronen er dusdanig bij je ingeslopen dat je je misschien niet eens meer afvraagt waarom je je nu eigenlijk leeg voelt van binnen, onzeker, gefrustreerd, verdrietig, eenzaam, afgunstig, boos, angstig en/of je jezelf gewoon niet goed genoeg (meer) voelt.

Alléén kun je daar niet helemaal, of helemaal niet, de zere vinger op leggen. Ontbreekt het je aan de energie, het lef en wellicht aan de zin om antwoorden te krijgen op eigenlijk zulke belangrijke levensvragen.

Want ja, wie ben ik dan ten diepste, wat voel ik en waarom, om dat te kunnen beantwoorden, dat vraagt om rust, om stilte, bewustwording en zelfreflectie. Laat die láátste nu vaak lastig zijn in je ééntje.

Je mist een klankbord, een spiegel, een vertrouwenspersoon. Een professional, een mensenmens. Iemand die op een zuivere manier met je meekijkt. Even in je hoofd en gevoel stapt. Iemand die die dode hoek, wellicht meerdere, inzichtelijk kan maken. Iemand die met een helicopterview naar jou en jouw verhaal luistert en tegelijkertijd de details ziet. Iemand die snel verbanden kan leggen, oftewel; over een analytisch vermogen beschikt. Iemand die door haar sterk intutief vermogen, (helderweten schrikt de zakelijke mens af, niet 🙂 vooral ziet, hoort en voelt wat je liever niet zegt, denkt en voelt, maar juist daardoor weet waar de schoen wringt en wat ervoor nodig is om daarin het tij te keren.

Eerst de shit en de ruis eruit, om vervolgens jouw authentieke kracht en jouw pure zelf naar boven te halen. Gewoonweg omdat je dat waard bent! Verstop je niet (meer) beste man! Hou jezelf niet meer voor de gek.

Je ogen zeggen namelijk zoveel meer dan die 1000en woorden die je spreekt, en het enige dat ik, en al die anderen om jou heen willen zien is dat je straalt. Dat die pretlichtjes in jouw ogen weer gaan schijnen...Dát is namelijk wie je werkelijk bent. Dat is je natuurlijk staat van 'zijn'. En dat ben of was je wellicht gewoon even kwijt en vergeten.

Please... DON'T!

Just fucking SHINE the way you're meant to BE!

Contact me gerust!

Opmerking plaatsen

Comments are closed.