Spiritualiteit; Hot or Not?

SPIRITUALITEIT (wow, in hoofdletters), gaat naar mijn idee over niets anders dan personal growth, bewustwording & leiderschap nemen over jezelf, het leven, en alle aanverwante zaken die daarmee van doen hebben. Helaas heeft het vaak nog een stoffig imago. 

Een gemiste kans, want de wereld veranderd in rap tempo op allerlei gebieden en schreeuwt om een "anders en opnieuw kijken" naar de vele vraagstukken waarmee de mensheid worstelt om zichzelf & de aarde op allerlei niveaus gezond te houden. (ja ik weet het, lange zin).

Gelukkig zien ook steeds meer mensen & organisaties het belang in van investeren in de meer, op het eerste oog lijkende, niet tastbare zaken. Want onder dat topje van de ijsberg kunnen kijken bij mensen en/of in bepaalde situaties is een groot goed.

Dan krijg je te maken met antwoord vinden op het; WAT, WAAROM en HOE? Door die positieve verdieping raakt het tegelijkertijd thema,s als verbinding, vertrouwen, respect & compassie. 

Zaken die ik nou niet echt zou willen typeren als iets wazigs. Spiritualiteit is nodig om met een haarscherpe blik naar onze toekomst te kunnen kijken. Van details tot aan het grotere plaatje. Als we robots vanzelfsprekend vinden, dan mag spiritualiteit toch zeker geen zaak van toekomstmuziek zijn?

Benieuwd hoe jij daarnaar kijkt...

Comments are closed.