Ontdek je grondtoon en stem je er op af…

Met mijn achtergrond in de muziek mag ik bovenstaande graag als metafoor gebruiken.

Besef dat jij jouw eigen grondtoon "BENT". 
Ik schrijf het bewust met hoofdletters omdat dat de eerste stap is naar authenticiteit. Een stap die je eigenlijk niet zou hoeven zetten daarvoor, want je bent namelijk al gewoon wie je bent. PUNT!

Vaak ligt het "probleem", ik spreek liever van "uitdaging" dat je worstelt met je identiteit, jouw plaats in de wereld. Na jaren van "zijn" weet je soms (tijdelijk) niet meer weet wie je echt bent.

Waarom niet?

Je bent van je ware zelf, jouw bron afgedwaald. Degene die jij diep van binnen werkelijk bent, ook al is dat meestal een proces waar je jaren over hebt gedaan, zowel bewust maar meestal onbewust.

Waardoor?

Dat komt meestal doordat we ons geconditioneerd, oftewel  hebben aangepast aan anderen. Dit begint al in onze jeugd, en gebeurt vooral bij die mensen waar we als kind zijnde bij terecht zijn gekomen, in welke schoot we letterlijk zijn geworpen.

Denk aan je vader, moeder, wellicht je opa of oma of je pleegouders, of adoptieouders.

Dit zijn de mensen die figuurlijk gezien vaak onbewust een stempel op jou hebben gedrukt en waarin jij als kind zijnde automatisch in mee bent gegaan.  

Wat zij vonden vond jij ook.
Wat zij deden deed jij ook.
Wat zij niet gepast (van je) vonden heb je onbewust weg weten te moffelen.

Met een mooi woord; je hebt jezelf een overlevingsstrategie aangemeten om je toch vooral maar gehoord, gezien en geliefd te voelen.
Helaas betaal je daar later als volwassene de rekening voor.

Je voelt je anders, je zit niet lekker in je vel, je overschreeuwt je, je piekert, je voelt je eerder een alien dan een mens, je overeet je, voelt je op diverse manieren niet veilig, maar in plaats van even op die rem te gaan staan, je bewust worden van het waarom van je gevoelens en emoties blijf je maar doorgaan, want ja, dat is wat je vroeger nou eenmaal te horen kreeg;

Zeur niet, jank niet, je moet nu eenmaal hard werken, dat moet iedereen, het leven is nou eenmaal niet altijd leuk, gewoon de tering naar de nering zetten, kijk naar mensen die het slechter hebben, wees dankbaar, en zo kun je er wellicht zelf nog enkele aan toevoegen.

Allemaal one liners die misschien goed bedoelt zijn maar die van generatie op generatie vaak zonder er ook nog maar bij na te denken worden herhaalt, en erger nog, gebezigd.

Ergens hoor je een klein stemmetje vanuit jouw ziel wel zeggen; "stel nou dat die anderen het mis hebben, en ik misschien niet"? 

"Want ik voel niet voor niets dat ik iets groots in me heb. Iets dat eruit wil. Eruit moet! Ik wil me niet meer klein houden. Ik wil schijnen en schitteren, ik wil een lichtje zijn voor anderen. Helemaal voor de mensen waar ik van houd en voor the next generation. Ik wil hen niet belasten met dooddoende zinnetjes die hen (ook) klein en angstig houden en hen daarmee hun authenticiteit, kracht en zelfvertrouwen ondermijnen.
Want stel nou dat het juist de bedoeling is, vooral in deze snel veranderende tijd, om anders te gaan denken, doen, dromen, maar vooral weer terug te keren naar die pure staat van zijn?

Stel dat die back to basic visie om die grondtoon van ons pure zelf weer te ontdekken, nu juist de beDOELing is van het leven, ons leven?

Dat wil niet zeggen dat alles zomaar ineens van een leien dakje zal gaan. Je echter bewust worden van het waarom van bepaalde beslissingen die je ooit hebt genomen en waar je achteraf gezien wellicht spijt van hebt, maakt tegelijkertijd dat we vanaf nu ook zelf weer het heft in handen kunnen nemen en het roer kunnen omgooien.  Leer van de lessen van je verleden waar je wellicht onder hebt geleden, en leer er anders naar te kijken. Welke vermomde cadeautjes lagen erin als je er nu achteraf gezien op terugkijkt? Ze hebben je ongetwijfeld ook grootser en sterker gemaakt. Kies er bewust voor om niet in slachtofferschap te vervallen en/of blijven, maar kies bewust voor dat halfvolle glas.

Zonder wrok, schuldgevoel, schaamte, eenzaamheid, frustratie, woede en verdriet. Maak vandaag een wilsbesluit om meer vanuit licht, liefde en blijdschap te gaan leven. Wees geen robot, leef niet op de automatische piloot maar heb de intentie om echt "wakker" te gaan worden en zet die stappen die nodig zijn om nog meer in je authentieke kracht te stappen en te gaan doen waar je hart van gaat zingen, waarvoor je werkelijk bestemd bent.

Volgens mij is dat de bedoeling van onze schepper...

Dat we zelf mogen en kunnen verder bouwen op wat er "in den beginnen" al (aanwezig) was? Namelijk ons mooie pure en unieke "zijn".

Dat we die potentie in onszelf tot volle bloei mogen brengen zodat we ons innerlijk voldaan gaan voelen (fullfilment) en ons niet slechts een leeg wezen voelen met een wel aardig omhulsel.

Dat lijd (natuurlijk) letterlijk tot een leeg bestaan (o.a depressie, burnout), en zorgt voor een doelloos leven, oftewel en leven zonder purpose. 

Houd daarom van jezelf! Weet dat jij letterlijk dat eerste zaadje was dat aankwam in die moederschoot en je zin had om je als een mooi aards wezen te manifesteren in deze wereld . Het is dan ook je taak om jezelf het beste te gunnen en het beste uit je leven te halen. Je volle potentieel te leren benutten op een manier die bij je past. Eigenaarschap is een groot goed. Het is je geboorterecht.

Zorg ervoor dat je de beste versie van jezelf word, en weet dat iedereen op zijn of haar eigen manier uniek is. Dat idee mogen we meer koesteren.

Stop met vergelijken, doemdenken, wees geen slachtoffer van een bestaan waar je zelf de hand in kunt hebben.

Wordt wakker en adem!!

Kijk om je heen en ervaar dat niets maar dan ook niets dat je ziet, voelt en ervaart voor niets is. Alles en iedereen heeft hier BETEKENIS.

Wees jouw eigen "GRONDTOON", dat fundament, die basis in jezelf, ontdek jouw hogere ik en realiseer je dat jouw leven zin heeft.  Dat jij ertoe doet, no matter what!

Het is de kunst om te ont-dekken waarom jij hier bent. Dat kan niemand anders voor je invullen, ga op pad om dat te ontdekken, laat je niet afleiden door wat anderen zeggen en denken. Ga het voor jouw bestemde pad zoeken en vooral bewandelen, ongeacht de om-weggetjes, de diepe dalen en hoge pieken. Weet dat dat erbij hoort en dat er geen mens op deze aardkloot rondloopt die slechts een gelijkmatig pad heeft bewandeld. 

Vraag je iedere ochtend eens af als je wakker wordt;

- Wat is het dat het leven mij wilt laten zien vandaag?
- Voor wie mag ik vandaag een lichtpuntje zijn?
- Wat wil zich vandaag via mij manifesteren?
- En hoe kan ik dat het beste gehoor aan geven?

Weden dat je door je te focussen op bovenstaande vragen je op een hele andere manier aan je dag begint?

Je zult je ECHT wakker voelen in die zin dat je je levendig voelt en je diep van binnen weet dat je deze dag het verschil voor iets of iemand gaat maken om uiteindelijk in te zien dat JIJ ertoe doet, dat ook jij geliefd bent en vooral ook nodig!

Die inzichten schenken jou als het ware waardevolle cadeaus. Het leven reikt ze jou gratis en voor niets aan. Als je besluit ze te willen gaan zien gaat er een hele andere wereld voor je open. Eentje waardoor je als Goddelijke creatie kunt groeien en bloeien op een manier die voor jou de bedoeling is.

Ik zou zeggen;

Stem je af op jouw "GRONDTOON"...op WIE  je werkelijk bent en heb het lef om te LEVEN!

Je hebt niets te verliezen....enkel veel moois te winnen!

Comments are closed.