Levenslessen en zelfreflectie onder dat topje van die ijsberg

Goedemorgen mensen, ik hoop dat jullie een fijn weekend hebben gehad, of anders in ieder geval eentje met wellicht (levens) lessen die je uitdagen om in een ander perspectief naar een bepaalde situatie, jezelf en/of die ander te kijken. surfing

We kijken vaak op een manier van; “what you see is what you get”, maar het vergt compassie en moed om soms onder dat topje van die ijsberg te kijken.

Waarom doet iemand zoals ie doet? Waarom overkomt mij dit nu?(waarom niet)?

Wat zegt, denkt en/of voelt die ander ECHT? Wat wil een bepaalde situatie of gebeurtenis me vertellen zonder me gelijk in mijn slachtofferschap te wentelen?

Waar mag ik mijn aandacht op richten zonder gelijk mijn pijlen erop af te schieten?

Wat wil die ander ECHT van mij? Respect? Gehoord en gezien worden? Een arm om de schouder als blijk van troost of bemoediging?

Waarom komt DIT op mijn pad, net nu ik het gevoel had dat alles lekker liep? vrouw-verdrietig

Het lijkt wel of ook niets tegelijkertijd goed mag (ver) lopen. Gaat mijn werk lekker, lopen mijn relaties minder.

Ben ik happy met de dierbaren om me heen, heb ik allerlei uitdagingen op ander gebied.(werk, gezondheid, zingeving).

Tsja….herkenbaar?

Welkom in het leven! Natuurlijk streven we allemaal naar succes, zelfvertrouwen en geluk, maar tjongejonge wat worden we soms inderdaad uitgedaagd.

Het leven is wat dat betreft de grootste kunstvorm die je je maar kunt bedenken. Leven als Kunst met een grote K…

Als je gaande de tijd dat je hier vertoeft mee kunt deinen op die onvoorspelbare stroom waarin het leven ons uitdaagt, dan kom je al een heel eind.

Go with the flow….net als die surfer doet. Weerstand tonen brengt je uiteindelijk nog meer van de regen in de drup. Het raakt kant nog wal. Vergelijk het leven maar met zeilen en weet dat je ook met tegenwind vooruit komt.

Sterker nog….als je je overgeeft aan die “eerst ergens doorheen moeten voordat je eruit komt”- attitude, dan zal je ervaren dat het tij zich ten positieve voor je zal keren. Dat je wind mee krijgt.

Terugkijkend op bepaalde personen en gebeurtenissen en hoe je daar zo goed mogelijk mee omgaat en mee om hebt weten te gaan zorgt ervoor dat je je als mens steeds krachtiger zal voelen. irma-spiegel-riviera-maison-2013

Thema,s die niet gemakkelijk, maar wel nodig zijn om jezelf en het leven naar die next level te krijgen zijn oa compassie en vergevingsgezindheid,

Als we die twee links laten liggen zullen we niet groeien in ons bewustzijn en zullen er onbewust blokkades ontstaan die zich uiteindelijk ook weer tegen ons keren. Denk daarbij maar eens aan wrok, angst, eenzaamheid, onzekerheid, onmacht.

Dus mocht je deze verlammende gevoelens ervaren; sta dan eens stil en neem de tijd om bij jezelf te rade te gaan waar deze emoties nu ECHT vandaan komen.

Wat willen bepaalde onderdrukte GEVOELENS je vertellen?

Waar baal je van? Waar ben je bang voor? Waarom voel je je eenzaam, opgefokt, jaloers en/of boos?

Wees daarbij liefdevol naar jezelf. Juist als je naar die zogenaamde schaduwkanten in jezelf kijkt die je ervaart. Weet dat ieder mens ze (in zich) heeft.

Het verschil ligt ,m in het feit OF jij er uberhaupt naar durft te kijken en deze emoties durft te omarmen, en of je bereid bent om onder dat topje van die ijsberg te kijken.

Vraag jezelf dus af; Waarom voel ik me nou eenzaam?
Neem daarbij geen genoegen met een “oppervlakkig” antwoord maar vraag door aan jezelf.

Maar WAAROM is dat dan? quote-scarr

Op die manier, en door heel goed te voelen wat er ECHT omhoog wil komen en dat ook echt te durven doorvoelen (bepaalde pijn, schaamte, etc) kom je uiteindelijk tot de essentie van het probleem.

Problemen kun je mijn inziens beter vervangen door het woord uitdagingen.

Want ook hier geld weer; waar je je op focust dat zal zich vergroten.

Schrijf voor jezelf op wat jouw UITDAGING is. Datgene dat onder dat topje van de ijsberg ligt,

Schrijf daarna op wat je voor jouw gevoel nodig hebt om het tij aangaande deze issue te kunnen keren en ga dat dan DOEN!

Een lichamelijke “wond” (in dit geval een geestelijke verwonding) laat je ook niet bloeden en door-etteren maar ga je behandelen.

Eerst de wond analyseren, daarna schoonmaken en doen wat nodig is om het te laten helen.

Dan zeg je ook niet; “ach, ik kijk er maar niet maar dan gaat het vanzelf wel weer een keertje over”.

Kort verhaal toch weer lang (vergeef me, haha), maar wat ik gewoon wil zeggen; pleisterhart

“Zorg goed voor jezelf, je bent zelf verantwoordelijk voor je geest, lichaam en ziel”.

Streef ernaar om alles zo puur en zuiver mogelijk te houden. Op alle vlakken. Dan zul je merken dat je ook vaker geluksmomentjes zal beleven. En ook steeds vaker tegelijkertijd, op alle fronten in ons leven.

En dat is waar we het uieindelijk allemaal voor doen…niet?!

Voor nu wens ik je een mooie dag en goed begin van de week.
Ik hoop dat je iets met mijn hersenspinsels kunt, zo op de vroege maandagochtend.

#bewustwording #leiderschap #levenslessen

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.