Leidinggevend en stiekem met de handen in het haar?

Met de handen in het haar? Een mooi masker op? 
Mogen mensen vooral niet zien, voelen en horen wie jij echt bent?
Heb je vanwege een bepaalde status het gevoel dat je je cover moet ophouden?
Kijken mensen van "onderen" naar je op, en kijken mensen van "boven" vooral met je mee? Naar iedere move die je maakt? Bij iedere uitspraak die je doet? De lessen die je anderen tracht te leren waar je zelf nog mee worstelt, nog niet helemaal uit bent? Of misschien wel helemaal niet....

Wat doe je met al die gevoelens? Hoe ga je ermee om? Moet je er uberhaupt mee kunnen omgaan? Of mag je misschien eens wat minder? Zou je wat dat betreft eerder, zowel letterlijk als figuurlijk gezien, bepaalde zaken eens mogen loslaten?

Je schiet in je hoofd;

Nee, dat kan toch niet!? Daarvoor is mijn verantwoordelijkheidsgevoel te groot, ook al voel ik me zelf vaak nietig en klein, ligt mijn lat vrij hoog, ook al ligt de drempel die ik daarvoor over moet vaak nog hoger, en zo gaat dat ook wat betreft het thema respect, iets dat ik in principe hoog in het vaandel heb staan, ook al zie ik dat soms eigenlijk helemaal niet meer zitten.

En zo gaat het maar door...letterlijk. En niemand mag die echte IK zien, stel je voor.
Als leidinggevende is het mijn taak om alles in goede banen te leiden, hoor ik veel te weten, oplossingsgericht te zijn. Anderen mogen vooral mijn tekortkomingen en schaduwkanten niet zien. Ik ga me dan ook echt niet kwetsbaar opstellen, dan lopen ze straks nog over me heen. Nee, dat zal mij niet gebeuren. Ik manage de boel gewoon en zorg dat mijn mensen me als een echte leidinggevende, een echte leider zien.

Denk je....want bovenstaande gedachten hebben je na jaren inmiddels opgebroken, zowel mentaal als emotioneel gezien.

Je reageert prikkelbaar als mensen subtiel signalen afgeven dat ze je door hebben. Dat ze door je acte de presence heen prikken. Misschien hebben ze gelijk als ze zeggen dat je er vermoeid uitziet, dat je afwezig lijkt en dat je je voortdurend lijkt af te sluiten van hetgeen er allemaal gaande is.

Ok, ze hebben een punt, je bent jezelf niet meer. 

Precies, hoera! Bingo! Komen we gelijk bij de essentie. Laat daar nu namelijk net die kansen liggen die kunnen bijdragen aan het jezelf weer (her) vinden. Je ware zelf ontdekken, degene die jij diep van binnen werkelijk bent.

Stop met het in de rol kruipen van een functie. Dat is niet wie je bent! Vrij vertaald; dat is WAT je DOET!

Wat je wel bent is een mens van vlees en bloed, met zijn of haar mooie kwaliteiten, maar gelukkig ook met zijn of haar onhebbelijkheden. Diegene die niet alleen van shit naar succes is opgeklommen, maar iemand die nog steeds kan terugvallen in diezelfde shit".

Maar hee, crisis als kans, weet je nog? Hoe vaak heb je dat jezelf niet tegen anderen horen zeggen? Laat daar nu net die verdomde vermomde cadeautjes liggen.
Als je ze maar durft te zien, als je ze maar openlijk zou willen uitpakken, wetende dat shit ook kan fungeren als mest. Dat "goedje" dat ervoor zorgt dat je kunt groeien en bloeien.

Stop met het jezelf verstoppen en bevrijd je van je, zowel bewust als onbewust, geknutselde en gekunstelde pokerface.
Doorbreek die facade van het altijd en overal maar in die zogenaamde rol moeten blijven. Voor wie? Voor wat? Waarom? Heb je je dat weleens afgevraagd?

Advies;

Ga minder denken, doen en/of de boel dirigeren...

Ga daarentegen gewoon weer "zijn", stralen, en daardoor weer meer zingeving ervaren.

Je bent namelijk ok, je doet ertoe, wat je ook doet of bezit.

En met het ervaren van DIE vrijheid, hoef je niet meer met je handen in het haar te zitten, sterker nog; daarmee geef je zelf weer handen en voeten aan begrippen en gevoelens als succes, zelfvertrouwen en geluk.

Ik wens je een vreugdevolle, vrije, vrolijke dag!

Mocht je hulp kunnen gebruiken wat betreft het realiseren van bovenstaand transformatieproces...

Dan is een Voice of Leadership to the core Xperience volgens anderen absoluut een aanrader. In drie uur tijd kan er namelijk heel veel gebeuren en een positieve shift plaatsvinden.

http://irmalohman.nl/voice-of-leadership-to-the-core-xperience/

Liever een" op maat" coaching traject, waarin ik me afstem op jouw needs en potentiel?

Contact me gerust over de mogelijkheden.

Comments are closed.