Hoe krijg, en vooral, behoud je doorzettingsvermogen?

Passage uit mijn boek The Voice of Leadership

Je kent vast wel de uitdrukking dat Rome niet in een dag gebouwd is en dat vind je waarschijnlijk ook niet meer dan logisch.

Toch kijken we er anders naar als we zelf iets willen bewerkstelligen, want dan willen we het meestal ook het liefst meteen. Wat? Het liefst hadden we het dan al ’gisteren” gehad of voor elkaar willen hebben, bij wijze van spreken!

Helaas werkt dat meestal niet zo en al helemaal niet als datgene waar we zo innig naar verlangen tevens ons zielendoel is.

Datgene waar je hart van gaat zingen, waar je passie naar uitgaat en waar je iedere dag weer graag je bed voor uit komt. Juist als we zo’n groot verlangen hebben voor iets of iemand lijkt het soms of we extra zwaar op de proef worden gesteld. Alsof iets of iemand van "bovenaf" jou aan het testen is om er ook maar zeker van te zijn dat jouw droom ook echt uit jouw "diepste zelf" komt.

En ondanks het feit dat we daarin vaak ongeduldig zijn, geeft het ons ook wel weer een bevredigend gevoel als we steeds een stapje hoger op die ladder komen, dichter bij onze droom. Daarom is het belangrijk om te genieten van elke overwinning die ervoor zorgt dat jouw "diepste verlangen" steeds tastbaarder wordt. Je zou het bijna "onvoorwaardelijke liefde" kunnen noemen voor wat je voelt bij het bewerkstelligen van jouw droom, jouw zielendoel, jouw missie, jouw droom.
.
Onderweg zal je ongetwijfeld ook met tegenslagen te maken krijgen, en zal je wellicht je droom willen opgeven omdat je ervan overtuigd bent dat het niet voor jou is weggelegd. Wees je er dan van bewust dat dat gevoel deel uitmaakt van de “reis” die je bent begonnen en waar je heel bewust “JA” tegen hebt gezegd.

De grootste dromen van inmiddels bekende mensen zijn ongetwijfeld ook meerdere keren in het water gevallen. Juist dan krabbelden deze mensen weer op en raapten ze al hun moed bij elkaar om verder te gaan. Een kwestie van doorzetten dus!

HOE? 

Misschien herzagen ze bepaalde ideeën en strategieën of namen ze een andere route om uiteindelijk toch hun droom uit te zien komen! Hoogstwaarschijnlijk hadden zij zo’n diep geloof in zichzelf, hun product, dienst of verlangen, dat ze steeds weer met een “bord voor hun kop” gewoon doorgingen. Ervan overtuigd dat ze er op een dag in zouden slagen.

Je ziet dus hoe belangrijk dat vertrouwen is. Hoeveel van die “doorzetters” zouden er immers zonder dat vertrouwen in zichzelf al niet afgehaakt zijn, als ze maar klakkeloos van anderen zouden hebben aangenomen dat het niets zou worden met hun met hun dromen, talenten, diensten, producten of bedrijf?

Het is daarom aan jou of je iets kunt en wilt met de feedback van anderen of niet! Wellicht hebben mensen goede tips of adviezen die je ter harte kunt nemen om jouw droom nog beter of sneller te realiseren. Misschien is het het waard om deze serieus te onderzoeken. Maar natuurlijk wel zonder daarbij je eigenheid, jouw authenticiteit te verliezen. Een mening van een ander is immers ook maar subjectief.

De “boodschap” in deze is: "doe wat goed voelt, het is jouw droom en daar heb je als het goed is je eigen visie op"!
Doe vooral waarin jij gelooft! Alleen dan kan die energie die je nodig hebt om je doel te bereiken door je heen stromen en zich ten positieve manifesteren in de “real world”

Meer lezen?

https://www.managementboek.nl/boek/9789461539397/the-voice-of-leadership-irma-lohman#recensies

Comments are closed.