Gelukkig zijn er meer Leiders die hetzelfde denken over het fenomeen NICHE!

Haha, geweldig! 

Ik had hem dat al eens horen zeggen tijdens een radio interview.

Op de vraag; "wat is jouw Niche"? Had DE man die een autoriteit is op het gebied van LEIDERSCHAP geantwoord;

ALLES wat ook maar enigszins ademt!

Ik vond het zo,n subliem antwoord. Het kwam in iedere vezel van mijn lichaam binnen, het ontroerde me zelfs.
Juist omdat deze man, laten we hem voor het gemak Remco Claassen noemen, dat juist deze succesvolle auteur en spreker er hetzelfde over dacht als ik, en...sterker nog, het gewoon openlijk durfde uit te spreken. Top!

Totaal niet geconformeerd aan het geijkte. Geen deftige elevatorpitch, gewoon hoppa...sprekend vanuit hart en ziel hoe hij dacht over dat kleine woordje waar over het algemeen zoveel betekenis aan wordt gegeven.

Yess! Zijn visie daarover klopt totaal met die van mij.

DUS...

En dan nu mijn Niche...

Weet je, laat ik het volgende erover zeggen; ik werk graag met mensen, op 1 voorwaarde;

En dat is dat ze gaan DOEN

Dus vergeet die L van DOEL groep

Ik ga voor die zogenaamde DOE-groep! Mensen die willen bewegen, die in de actie stand gaan.

Ik heb een holistische kijk op de mens. Ja, "de mens an sich", ongeacht sexe, ras, leeftijd of op welke treetje van de maatschappelijke ladder ze dan ook staan.

Sterker nog...ik mag er graag voor zorgen dat mensen de ladder (weer) tegen de juiste muur zetten. Alleen dan kun je hogerop komen.

Dat NIET helder hebben is nogal een big issue waar mensen zowel bewust als onbewust tegenaan lopen, of moet ik zeggen; zich allesbehalve mee bezig houden?

Waar we wel goed in zijn en dus vaak horen is; (over slachtoffergedrag gesproken);

"Wat heb ik in godsnaam op deze aardkloot te doen? Wie ben ik dan eigenlijk? Wat doet mijn aanwezigheid er nou toe? Waarom doe ik eigenlijk de dingen die ik doe, of juist niet?

"Ik ervaar een innerlijke leegte, een donkerte, een oppervlakkigheid dat mijn zielsverlangen niet kan stillen. Wat is dan mijn big why, als ik die uberhaupt al heb". And so on...

Bovenstaande grote belangrijke levensvragen worden meestal niet hardop uitgesproken, als ze uberhaupt al bewust ervaren worden!

Nee, stel je voor dat mensen je ook maar even zouden verdenken van het zijn van een soort eenzame ziel, een leeg omhulsel of nietszeggend type.

En kijk, daar ligt nu net het probleem, sorry, herstel; de uitdaging.... 

Want wees eerlijk, (als je dat tenminste nog kunt en durft)...

Zowel jij als ik zullen bovenstaande ongetwijfeld weleens (of vaker) ervaren, of hebben ervaren.

Er kan immers geen lichtheid zonder donkerte bestaan, geen rijkdom zonder armoede, geen hoogte zonder diepte, en dan heb ik het nog even niet over de figuurlijke betekenis die we eraan kunnen geven.

Want al heb je nog zoveel porsches voor de deur staan, nog zoveel volgers op social media, nog zoveel bekijks vanwege je schoonheid, nog zoveel geld in the pocket en/of aanzien en macht als wie dan ook....

Geestelijke armoede zal je uiteindelijk altijd voelen, en diep....ook al kun je er wellicht niet (direct) de vinger op leggen. Want niet weten wie je werkelijk bent, verschuilend achter dat masker, niet wetend wat zich door jou heen wil manifesteren, zoals bijvoorbeeld je unieke talenten, je gifts, dat geeft een zwaar en tegelijkertijd leeg gevoel.

Het niet ervaren van zingeving....daar gaat geestelijke armoe over.

En dat zal altijd een gevoel van pijn, afgescheidenheid, woede, angst, eenzaamheid en onzekerheid teweegbrengen.

En dan kun je twee dingen doen; 

Of je wilt, kan of durft bepaalde zaken niet te voelen. Gewoonweg omdat het niet leuk is, niet prettig aanvoelt, verwarrend kan zijn en je pijn ervaart. En ja, drugs, drank, sex, eten, gokken of een andere killer in de vorm van een verslaving kan de boel dan tijdelijk verdoven, maar het zijn allesbehalve de instrumenten om jezelf en het leven weer de baas te worden. Laat staan dat het de tools zijn om van binnenuit, vanuit intrinsieke motivatie echt succes, zelfvertrouwen en geluk te gaan realiseren.

Wat de instrumenten dan wel zijn om die geestelijke armoede te ontstijgen;

Zaken als liefde, let wel; allereerst voor jezelf. Alleen dan kun je liefde voelen voor anderen, voor je naasten, je medemens.

Ook zijn zelfreflectie, stilte en dankbaarheid sleutels om dat geluksgevoel aan te boren en gaan ervaren. In ieder mens zijn die capaciteiten namelijk van nature aanwezig, als je er maar bewust (weer) op zoek naar gaat, er de tijd voor neemt, zodat je uiteindelijk je volle potentieel kunt gaan leven.

Lees; doen waarvoor je werkelijk bestemd bent. Dat maakt gelukkig, geeft zin aan je leven en geeft je de power om je doelen te bereiken, no matter what! 

Wat ik doe, of het nu om spreken, zingen, schrijven of coachen gaat, is je slechts een spiegel voorhouden...hoe mooi je bent in jouw hele zijn, wat jij de wereld te bieden hebt en waarom.

Daarvoor zet ik DIE instrumenten in die mij mij maken. Alleen dan kan het gevoeld worden door die ander, kan hetgeen ik doe en zeg resoneren. Door me bewust te zijn van mijn puurste "zijn" en door mijn stem op die van jou af te stemmen reik ik je datgene aan waarvan ik voel dat jij dat op dat moment nodig hebt. Zaken die ertoe doen, waardoor jij door alle ruis heen jezelf weer echt kunt horen en tegelijkertijd jouw prachtige potentie ziet, zowel persoonlijk als zakelijk.

En nog even terugkomend op dat woordje Niche... ik zou mezelf nogal arrogant vinden als ik een bepaalde groep mensen mijn gift, mijn stem, die zich uit in zowel het spreken, zingen, schrijven als coachen, zou moeten onthouden om hen de de beste versie van zichzelf te helpen worden, enkel en alleen omdat ooit iemand dat woord heeft bedacht en daar een bepaalde betekenis aan heeft gegevn. Sorry, maar dat resoneert niet met me en heb het gevoel dat ik niet voor dat gedachtegoed ben geboren!

Dus is iemand dat hooggevoelig kind, die eenzame buuf, opstandige ondernemer, of bedachtzame en in het hoofd zittende meneer de directeur.... I don,t give a F***...

Ik zie, hoor en voel jullie....de "mens an sich", die prachtige wezens die we allemaal zijn, ongeacht de zogenaamde hoge functie, knappe kop of dikke portemonnee die je hebt en/of doet.

En het is mijn missie om aan al die zogenaamde labeltjes en hokjesdenken voorbij te gaan, om zodoende zoveel mogelijk mensen hun eigen Voice of Leadership (weer) te leren ont-dekken en ontwikkelen zodat iedereen het leven kan gaan leiden waarvoor ze werkelijk bestemd zijn.

O ja, wel vanuit intrinsieke motivatie aub.....
Alleen dan kun je een stem geven aan zaken als bewustwording, leiderschap en bezieling.

Kijk, heb ik toch nog een soort van Niche...

Eentje die me op het lijf geschreven is, die me past als een handschoen en resoneert met alles waarvoor ik sta en ten diepste wezen BEN.. gewoon een mens, net als jij!

AMEN...

De bewuste uitspraak horen van Remco in onderstaande video?

https://www.youtube.com/watch?v=P2YGMYK8bIk&feature=youtu.be

Comments are closed.